Tagliatelle med blåskjell og scampi

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
57 planlagt
Tagliatelle med blåskjell og scampi
Legg oppskrift
i handlelapp
Kremet tagliatelle med blåskjell, scampi og hvitvin. En deilig, enkel og rask sommerfavoritt som kan lages for én eller mange.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Tagliatelle
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 kg
Blåskjell
2 dl
Matfløte
1 ts
Maizena (valgfritt)
0.5 stk
Sitron
0.5 ts
Sriracha (eller mer)
1 pakke
Scampi med hvitløkssmør (140 g)
1 neve
Persille
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk og chili og surr det mykt og blankt i olivenolje i en stor kasserolle. Ha i hvitvin, tilsett blåskjellene, sett på lokk og kok i ca. 4 minutter til de har åpnet seg.

Ta ut blåskjellene og behold blåskjellkraften i kasserollen. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten i de fleste blåskjellene, men behold noen med skjellet på. Sett til side.

Trinn 3

Ha matfløte i kasserollen sammen med blåskjellkraften og kok opp. Jevn eventuelt med maisenna. Tilsett presset sitron og smak til med sriracha, salt og nykvernet pepper.

Ha blåskjell og scampi tilbake i kjelen og la det blir varmt, uten at det koker. Hell vannet av pastaen og vend inn i blåskjell- og scampi.

Trinn 4

Topp med blåskjellene som har skjellet sitt på og hakket persille.