Tagliatelle med asparges og erter

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
4000 planlagt
Tagliatelle med asparges og erter
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og vårlig vegetarrett. Vil du ha en kraftigere smak, kan du ha i litt røkelaks.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 bunt
Asparges
300 g
Tagliatelle
1 terning
Grønnsaksbuljong
150 g
Frosne erter
2 dl
Matfløte
2 fedd
Hvitløk
50 g
Revet parmesan
2 ss
Bladpersille
1 ss
Finrevet sitronskall (bare det gule)

Slik gjør du

Trinn 1

Er aspargesen tørr helt nederst, skjær av dette og kast. Knekk aspargesen, slik at du har igjen 3-4 cm topper. Ta vare på den nederste delen også.

Trinn 2

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det er to minutter igjen av koketiden, ha i aspargestoppene.

Trinn 3

Stek hvitløk og løk i olje i en liten gryte i 2 minutter. Ha i aspargesstilkene og fløte og kok i 5 minutter. Ha i erter, kok i 2 minutter til. Kjør denne blandingen til en jevn masse med en stavmikser. Ha i revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Bland pasta og aspargestopper med erte- og aspargesmosen. Krydre med grovmalt pepper, sitronskall og persille.