Tagliata

Tidsbruk 25 minutter
17 ingredienser
723 planlagt
Tagliata
Legg oppskrift
i handlelapp
Ekte italiensk biffsnadder! Minner om carpaccio, men her er kjøttet stekt i kantene, skåret litt tykkere og dermed saftigere.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bakte grønnsaker

2 stk
Paprika
400 g
Poteter
3 fedd
Hvitløk
0,5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Salat

1 pakke
Ruccula
30 g
Parmesan
2 ss
Sitron, saft
0,5 dl
Olivenolje

Kjøtt

1 ss
Timian, hakket
1 ss
Rosmarin, hakket
2 fedd
Hvitløk
600 g
Entrecôte eller ytrefilet av storfe
1 ts
Salt
1 ts
Grovkvernet pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft. Skjær paprika og poteter i skiver og bland med olivenolje, finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper. Legg grønnsakene på et stekebrett og bak i 15 minutter.

Trinn 2

Mens grønnsakene bakes, steker du biffene. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovkvernet pepper, hakket hvitløk, hakket timian og rosmarin og olivenolje. Vend kjøttet i marinaden.

Trinn 3

Varm en stekepanne på medium til sterk varme og stek kjøttet 2-3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter. Legg de bakte grønnsakene på et serveringsfat og vend inn ruccula.

Trinn 4

Skjær kjøttet i ca. 1/2 cm tykke skiver og anrett på salaten. Drypp over kjøttkraft fra stekingen, olivenolje og presset sitron. Topp med høvlet parmesan.