Taco med scampi, maiskrem og salsa

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
25 planlagt
Taco med scampi, maiskrem og salsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Hva med å erstatte den tradisjonelle fredagstacoen med noe nytt? Imponer gjestene med taco med scampi, luftig maiskrem og spicy salsa.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

12 stk
Taco tubs
340 g
Mais (1 stor boks)
2 ss
Rømme
0.5 stk
Lime, saften
1
Tacokrydder
500 g
Rå scampi, uten skall
1 stk
Rød chili, i skiver
1 stk
Grønn chili, i skiver
2 stk
Lime, i båter
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Nøytral olje

Salsa

1 boks
Hakkede tomater
1 potte
Fersk koriander
1 stk
Liten løk
0.5 stk
Lime, saften
0.5 ts
Spisskummen
0.3 ts
Salt
1 ss
Eplecidereddik
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Lag salsa: finhakk løk og koriander. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en lett saus. Dersom du har tid: kok salsaen i 15 minutter og kjøl ned, da får den enda mer smak.

Trinn 2

Hell av væsken på maisen og bland med rømme. Bruk en stavmikser eller blender og kjør til en grov krem. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Varm en panne med 2 ss olje. Vend scampi i tacokrydder og stek kjapt ett minutt på hver side, eller til de er akkurat gjennomstekte. Server tacotray med maiskrem, scampi, salsa, et dryss chili og én limebåt.

Visste du at?

... all scampi du kjøper hos REMA 1000 er ASC-sertifisert? Det betyr at scampien kommer fra ansvarlig havbruk og den negative påvirkningen på miljøet er minimal.