Syltet sild med pepperrotkrem

Tidsbruk 30 minutter
19 ingredienser
146 planlagt
Syltet sild med pepperrotkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Smaken av pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper og kremer. I denne retten gir pepperrotkremen et løft til syltet sild.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Spekesild

187,5 g
Spekesild
0,8 stk
Rødløk 4-pk

Lake

0,8 dl
Eddik 7%
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Dill
0,8 ss
Sukker
1,5 ts
Salt

Pepperrotkrem

7,5 g
Pepperrot på tube
30 g
Créme Fraîche
0,8 ss
Dijon sennep
1,5 dl
Olivenolje Primo Cutrera
0,8 stk
Sitron
0,4 ss
Sukker
0,8 ss
Gressløk

Grønnsaker

1,5 stk
Vårløk
0,8 stk
Gulrot
0,8 pose
Sukkererter
0,8 ss
Smør

Rugbrød

0,8 stk
Dansk rugbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Lake: Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett hakket dill. Skjær spekesildfiletene og rødløken i skiver. Slå den varme laken over. Avkjøl.

Trinn 3

Trinn 3

Pepperrotkrem: Visp sammen revet pepperrot, crème fraîche, dijonsennep og olivenolje. Smak til med presset sitron, sukker, gressløk, salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær grønnsakene i skiver og stek dem raskt i en panne med smør. Smak til med salt. Anrett syltet sild, grønnsaker og pepperrotkrem som små buketter på tallerkenen og server med rugbrød. Hvis du bruker apetittsild, er den ferdig til servering. Anrett den sammen med grønnsaker og pepperrotkrem

Serveringsforslag

Pepperrot – Nordens pepper! Det svenske og danske kjøkkenet er helt utenkelig uten pepperrot. Smaken på pepperrot er sterk og karakteristisk, og den er super som krydder i sauser, supper, salater og kremer, som f.eks. blandet inn i creme fraiche.