Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem

Tidsbruk 35 minutter
15 ingredienser
29 planlagt
Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Syltet laks, and med appelsinsaus – og en velsmakende snøball til dessert, dette er menyen som skaper påskestemning uansett hvordan skiføret måtte bli. Forbered forretten dagen før du skal servere den.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

187,5 g
Salmalaks

Lake

2,3 ss
Sukker
0,8 dl
Vann
0,8 stk
Laurbærblad
7,5 stk
Sorte pepperkorn
0,8 ts
Revet ingefær
0,2 stk
Rød chili
0,8 stk
Rødløk
0,8 dl
Eplecidereddik

Dill- og pepperkrem

3 ss
Rømme
0,8 ss
Finhakket dill
0,8 ts
Kvernet sort pepper

Rugbrød

0,8 skive
Rugbrød
0,8 ss
Smør

Garnityr

0,2 pakke
Ruccula eller baby leaf

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt salmalaks i cm-tykke skiver og salt dem lett i 20 minutter. I mellomtiden, kok opp eddik, sukker, vann, knust laurbærblad, sorte pepperkorn, revet ingefær og rød chili i skiver. Hel laken over rødløk skåret i supertynne skiver og avkjøl. Legg lakseskivene i og la den trekke natten over.

Trinn 2

Pisk rømme, finhakket dill og pepper stivt. Smak til med salt.

Trinn 3

Kutt rugbrødet i staver og stek dem sprø i smør. Avkjøl.

Trinn 4

Anrett lakseskiver på tallerkener og topp med rødløkskiver fra laken. Legg på rugbrødstaver og små rømmeklatter og topp med ruccula eller baby leaf og dill.

Serveringsforslag

Denne retten egner seg godt på påskebuffeen. Lag stor porsjon og anrett på et stort fat!