Syltet rødløk

Tidsbruk 25 minutter
7 ingredienser
401 planlagt
Syltet rødløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødme og syrlighet som passer godt til kjøttretter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Rødløk
0,5 glass
Tørket oregano
0,3 ts
Malt spisskummen
2 fedd
Hvitløk
0,3 ts
Nykvernet pepper
0,3 ts
Salt
8 cl
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt rødløk i tynne skiver og blansjer i kokende vann i 45 sekunder. Sil av vannet og ha løkskivene i en bolle. Dryss oregano, spiskummen og nykvernet pepper over løkskivene. Legg skrelte hvitløksfedd delt i to på langs på en skjærefjøl.

Trinn 2

Dryss på litt salt og knus dem med den flate siden av en kjøkkenkniv. Ha den knuste hvitløken i bollen med løkskivene. Hell over eddik og kun nok vann til at det dekker løkskivene. La blandingen trekke i minst en halv time.