Syltet rødløk

Tidsbruk 15 minutter
7 ingredienser
34 planlagt
Syltet rødløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Syltet rødløk her en deilig sødme og syrlighet som passer svært godt til de aller fleste kjøttretter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Rødløk
0,5 ts
Tørket oregano
0,3 ts
Malt spisskummen
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Eplecidereddik
0,3 ts
Nykvernet pepper
0,3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og skjær løk i tynne skiver. Ha løkskivene i kokende vann i 45 sekunder. Sil av vannet og ha løkskivene i en bolle.

Trinn 2

Dryss oregano, pepper og spisskummen over løkskivene. 
Rens og del hvitløksfeddene i to. Legg dem på en skjærefjøl, dryss over litt salt og knus dem med den flate siden av en kjøkkenkniv. Finhakk deretter hvitløken og ha den i bollen med rødløk.

Trinn 3

Hell over eplesidereddik og kun nok vann til at det dekker løkskivene. Bland alt sammen og la blandingen stå og trekke til den skal spises.