Syltetøy med jordbær og mynte

5 ingredienser
18 planlagt
Syltetøy med jordbær og mynte
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag ditt eget syltetøy med sommerens bær! Følg denne oppskriften med jordbær og mynte, eller velg andre friske bær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 kg
Jordbær
1 dl
Sitronsaft
1
Syltepulver
1 potte
Mynte
700 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og vask bærene. Del store bær i to. Ha bærene i en kjele og kok opp.

Trinn 2

Rør først inn syltepulver, og deretter sukker til det er oppløst. Tilsett sitronsaft, finhakket mynte og kok opp syltetøyet til 100 grader.

Trinn 3

Skum bort skum underveis. Det kan inneholde sporstoffer som gjør syltetøyet mindre holdbart.

Trinn 4

Hell syltetøyet på veldig varme og sterile glass. Fyll opp helt til kanten og skru på lokket. Sett syltetøyglasset på hodet og avkjøl i noen timer.

Trinn 5

Du kan sterilisere syltetøyglass og lokk ved å sette dem i stekeovn på 100 grader i 10 minutter. Alternativt kan du koke opp en kjele med vann og la glass og lokk bli liggende et par minutter. Bruk gjerne hansker så du ikke brenner deg.

Trinn 6

Sett syltetøyglassene riktig vei, vask dem og sett i kjøleskap eller en kald kjeller.

Holdbarhet i lukket tilstand er ca. 6 måneder. Åpnet 1–2 uker i kjøleskap.