Svinenakke med rotmos og tomatsalat

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
804 planlagt
Svinenakke med rotmos og tomatsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Sødmen i rotfruktene matcher sødmen i svinekjøttet. Soyasaus gir skivene av svinenakke en asiatisk smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rotmos

2 stk
Gulrøtter
500 g
Kålrot
200 g
Poteter
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Tomatsalat

2 stk
Tomater
1 stang
Vårløk

Svinenakke

1 pakke
Tynnskåret nakkefilet av svin
2 ts
Soyasaus
1 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrot, kålrot og poteter og kutt i store terninger. Kok det mørt. Tilsett smør og mos til en grov stappe. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Kutt tomatene i terninger og vårløken i tynne ringer. Vend sammen.

Trinn 3

Stek kjøttet i smør på middels høy varme i 4 minutter. Hell over soyasaus, vend godt og skru av varmen. Krydre med pepper. Server med rotmos og tomatsalat.