Svinenakke med kikerter

Tidsbruk 30 minutter
15 ingredienser
338 planlagt
Svinenakke med kikerter
Legg oppskrift
i handlelapp
Smakfulle skiver av svinenakke får en lett eksotisk smak i denne gryteretten med kikerter, tomater og curry paste.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svinenakke med kikerter

1 pakke
Tynnskåret nakkefilet av svin
1 stk
Løk
2 ss
Red curry paste
2 boks
Kikerter
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Sprø potetbåter

400 g
Kokte poteter
1 ts
Spisskummen
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Karripulver
1 ss
Sukker
0,5 ts
Salt
2 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok poteter, eller bruk poteter fra gårsdagens middag.

Trinn 2

Hakk løken og fres den i olje i en panne sammen med curry paste. Ha i kjøttet og stek på høy varme i et par minutter.

Trinn 3

Tilsett kikerter og hermetiske tomater, kok opp. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Del potetene i båter. Ha dem i en bolle sammen krydder, sukker og salt. Varm rikelig med olje i en stekepanne og stek potetbåtene på høy varme i 4-6 minutter, til de er sprø. Løft ut med en hullsleiv.

Tips

Topp gjerne potetbåtene med hakket gressløkj.