Svinenakke i form med rotgrønnsaker og poteter

Tidsbruk 180 minutter
11 ingredienser
139 planlagt
Svinenakke i form med rotgrønnsaker og poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Noen middager blir aller best når de får ekstra god tid på seg... som her – en saftig og mør svinenakke til helgens klassiske familiemiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Svinenakke, ca. 1 kg, Nordfjord, pris pr kg
1 stk
Gulrot
100 g
Sellerirot
2 stk
Løk, 4-pk
2 stang
Stangselleri
300 g
Poteter, løsvekt
1 potte
Kruspersille, liten
2 stk
Laurbærblad hel Black Boy, Toro
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 l
Hønsebuljong terninger, Knorr

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Del svinenakken i to, ha på salt og pepper og brun stykkene godt i smør og olje.

Trinn 2

Trinn 2

Legg stykkene i en ildfast form. Skrell og skjær gulrot, sellerirot, løk, stangselleri og poteter i grove biter. Legg alt i formen med kjøttet. Tilsett buljong, hel pepper og laurbærblad og dekk med folie.

Trinn 3

Trinn 3

Stikk noen hull for å dampe vekk noe av væsken. Bakes i minst 2 timer til svinenakken er mør. Ta av folien og la den stå i 30 minutter til på 170°C. Dryss over rikelig med frisk persille ved servering.