Svinemedaljonger med pestopasta

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
107 planlagt
Svinemedaljonger med pestopasta
Legg oppskrift
i handlelapp
Svinefilet er mørt og magert kjøtt som har godt av å få følge av litt sterkere smaker. Her har jeg hentet inspirasjon fra Italia, og laget en rett med søte, ovnsbakte paprikastrimler, hjemmelaget pesto og pasta. Buon appetito!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Indrefilet

600 g
Indrefilet av svin
0,8 ts
paprikakrydder
3 ss
Solsikkeolje

Paprika

1,5 stk
Rød paprika
1,5 ss
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk

Pesto

0,8 potte
Basilikum
1,5 ss
Solsikkekjerner
22,5 g
Parmesanost
0,8 stk
Sitron
2,3 ss
Olivenolje

Pasta

0,8 pakke
Pasta tagliatelle
15 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 230°C. Del paprika i to, ta vekk kjernene og ha på litt olje. Legg dem sammen med hvitløk i ovnen og bak i ca. 10 minutter til skallet er svart og boblende.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut paprikaen og legg den direkte i en liten plastpose (skru ovnen ned til 170°C). Vent til paprikaen er romtemperert og riv så av skallet. Skjær paprika og hvitløk i strimler, ha på salt og litt olivenolje.

Trinn 4

Trinn 4

Del fileten i 8 like medaljonger. Ha paprikapulver, salt og pepper på svinemedaljongene. Brun dem godt i glovarm panne med olje og legg alle på et stekebrett. Etterstek i ovn på 170°C til de har fått en kjernetemperatur på ca. 62°C (ca. 5 min). Kjøttet skal være rosa, men ikke blodig.

Trinn 5

Trinn 5

Pesto: Kjør basilikum, solsikkekjerner, parmesan og olivenolje til pesto i en blender. Smak til med sitron, salt og pepper.

Trinn 6

Trinn 6

Kok pasta i rikelig med saltet vann til al dente i ca. 7 minutter. Hell av vannet. Vend inn pesto og paprika og server med nykvernet pepper og ekstra parmesan. Rull pasta rundt en stor gaffel for å få fin form på pastaen når du serverer den.