Svinemedaljonger med eple og fløte

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
238 planlagt
Svinemedaljonger med eple og fløte
Legg oppskrift
i handlelapp
Syrlige epler og sødmefullt svin er en overraskende god kombinasjon. De milde smakene gjør retten spesielt populær blant barn, men den er selvfølgelig også utmerket voksenmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svinemedaljong

525 g
Indrefilet av svin
1,5 ss
Smør
3 ss
Solsikkolje

Eple og fløte

150 g
Sjalottløk
1,5 dl
Eplejuice
2,3 dl
Kremfløte
1,5 ts
Hvitvinseddik
1,5 stk
Pink Lady, epler
0,8 bunt
Vårløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Del fileten i 8 like medaljonger. Ha på salt og pepper og brun medaljongene godt i glovarm panne i olje og smør. Ta pannen fra varmen mens du lager resten.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og skjær løk i båter. Ha det i en kjele med eplejuice og kok under lokk i ca. 5 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett epler i båter og fløte og kok videre et par minutter. Smak til med eddik, salt og pepper og hell det over svinemedaljongene i pannen. La det surre i 4-5 minutter.

Trinn 5

Trinn 5

Vend inn vårløk i skiver og server. Denne retten kan serveres med dampet potet, spagetti, ris eller en grønn salat.