Svinekam med rotgrønnsaker

Tidsbruk 70 minutter
9 ingredienser
384 planlagt
Svinekam med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Svinekam er en av våre kjæreste klassikere til søndagsmiddagen. Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Røkt svinekam ca 650 g Nordfjord
1 stk
Kålrot
3 stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
500 g
Poteter
1 ss
Smør
5 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Grov sennep Idun
2 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Lag noen snitt i fettlokket på svinekammen og gni den inn med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Brun svinekammen godt i panne med smør. Legg den i en stor ildfast form med et steketermometer i den tykkeste delen.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og skjær kålrot, gulrot, sellerirot og poteter i store biter. Bland olivenolje, sennep, timian og pepper og vend grønnsakene i blandingen.

Trinn 4

Trinn 4

Dander det rundt svinekammen. Sett formen i ovnen. Stek til svinekammen har en kjernetemperatur på 70°C. Ta ut formen og la kjøttet få hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver.

Serveringsforslag

Server evt. med peppersaus