Svinegryte sweet and sour

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
2615 planlagt
Svinegryte sweet and sour
Legg oppskrift
i handlelapp
Bare surr! Her lager du den sursøte sausen selv, samtidig som svinekjøtt og grønnsaker surrer i solsikkeoljen. Selvgjort, velgjort – og veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Strimlet svinebiff 300g, Nordfjord
1 ss
Maizena Maisstivelse
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
2 stk
Rødløk 4-pk
3 stang
Stangselleri
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Soyasaus, Kikkoman
2 dl
Middagsris
1 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
3 ss
Brunt sukker (Raffinade løs) 500 g, Dansukker
0,3 ts
Nellik malt, Black Boy
0,3 ts
Ingefær malt, Toro
3 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris. Vend kjøttet i maizena og ha på salt og kvernet sort pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Brun kjøttet i solsikkeolje. Ta ut kjøttet. Skjær paprika, squash, rødløk og stangselleri i grove biter og surr alt godt i solsikkeoljen sammen med skivet chili (1/4 stk pr 300 g svinebiff) og revet hvitløk. Ta grønnsakene ut av pannen og hell av overflødig olje.

Trinn 3

Trinn 3

Bland soyasaus, brunt sukker, malt nellik, malt ingefær og hvitvinseddik.

Trinn 4

Trinn 4

Bland sausen med kjøtt og grønnsaker. Kok opp i 2 minutter og server med kokt ris.

Serveringsforslag

Om gryten er litt tynn, jevner du med litt maizena utrørt i kaldt vann.