Svinegryte med kikerter og spisskummen

Tidsbruk 45 minutter
8 ingredienser
373 planlagt
Svinegryte med kikerter og spisskummen
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Satt litt på spissen… Spisskummen er flittig brukt blant annet som en del av kryddermiksen i karri- og tacoretter. Her tilfører det spicy krydderet en herlig smakssignatur – definitvt en ekstra spiss på måltidet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Strimlet svinebiff
0,5 ts
Spisskummen
1 stk
Løk, 4-pk
4 stk
Gulrøtter
4 stang
Stangselleri
2 stk
Kikerter økologiske, 285g
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ha spisskummen på kjøttet og brun det godt i solsikkeolje. Ha det over i en gryte. Tilsett grovhakket løk og gulrot i skiver. Ha i buljong og kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Tilsett stangselleri i skiver.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør halvparten av kikertene til mos med en stavmikser. Bland hele og mosede kikerter i suppen. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Serveringsforslag

Tilsett en finhakket chili hvis du ønsker en hottere suppe.