Svinegryte med hvite bønner og tomat

Tidsbruk 70 minutter
13 ingredienser
1008 planlagt
Svinegryte med hvite bønner og tomat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Her må du regne med litt svin. Og godt er det, for med denne oppskriften har du et velsmakende alternativ for en av sesongens grillfavoritter – sommerkoteletten. De bøkerøkte kotelettene er en utmerket smakspartner til tomater og urter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Sommerkoteletter
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket rosmarin
1 ss
Sitron, saft
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Hvitløk
2 stk
Løk
1 boks
Hvite bønner
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet pepper
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær bort ben fra kotelettene og del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett salt, pepper, timian, rosmarin, sitronsaft, hermetiske tomater, vann og buljongterning.

Trinn 2

La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter og tilsett hele hvitløksfedd med skallet på og grovhakket løk. Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i 30 minutter til.

Trinn 3

Tilsett bønnene. Kok i 5 minutter og smak til med salt og kvernet pepper.

Serveringsforslag

Server gjerne med godt brød og frisk rosmarin.