Svinefilet med koriandersalsa

Tidsbruk 40 minutter
10 ingredienser
473 planlagt
Svinefilet med koriandersalsa
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
<p>Gr&oslash;nne gleder! Koriandersalsaen gir denne retten en fantastisk, gr&oslash;nn garnityr, som i tillegg smaker svinaktig godt sammen med den saftige indrefileten. Velbekomme!</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Svin indrefilet
1 stk
Grønn chili
1 potte
Koriander
400 g
Poteter
1 pakke
Aspargesbønner
1 stk
Løk
3 ss
Solsikkeolje
2 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Potet- og bønnesalat: Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre, sil av vannet og avkjøl litt. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann og skyll de i isvann slik at de beholder den fine grønne fargen og sprøheten. Bland poteter, asparges- bønner og finhakket løk. Smak til med salt, kajennepepper og olivenolje.

Trinn 2

Skjær svinefileten i 3-4 cm tykke biffer.

Trinn 3

Trinn 3

Kjør chili, hvitløk og koriander i blender med olivenolje (1 dl pr potte koriander) til en fin grønn salsa.

Trinn 4

Trinn 4

Stek biffene raskt på begge sider i litt olje slik at kjøttet får en mørk skorpe. Senk temperaturen og stek videre til kjøttet er ferdigstekt. Dryss over litt salt. Fordel koriandersalsa over biffene og server med potet- og bønnesalat.