Svinefilet med grønnsaker i form

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
426 planlagt
Svinefilet med grønnsaker i form
Legg oppskrift
i handlelapp
En saftig indrefilet av svin og grønnsaker gratinert med mozzarella – det høres ut som søndagsmiddagen er i boks. Husk at kjøttet også trenger en middagshvil før det serveres.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Indrefilet av svin ca 600 g Nordfjord
4 kvist
Salvie
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
4 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Sitron
1 pose
Mozzarella Revet
8 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Oregano, tørket
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Skjær aubergine, squash, tomater og løk i tynne skiver. Legg grønnsakene lagvis i en ildfast form med litt salt og pepper mellom lagene.

Trinn 2

Trinn 2

Bland mesteparten av oljen, presset sitron, oregano, finhakket hvitløk, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Ha revet mozzarella på toppen og bak det i ovnen i ca 30 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Krydre svinefileten med salt og pepper. Stek den brun på alle sider i en varm panne med litt olivenolje. Dryss på finhakket salvie.

Trinn 4

Trinn 4

Sett et termometer i den tykkeste delen av fileten og stek den i ovnen på toppen av grønnsakene til ønsket kjernetemperatur, 65-70°C. Ta den ut, pakk den i aluminiumsfolie og la den hvile til grønnsakene er ferdigstekt.