Svinebiff i kremfløte

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
1558 planlagt
Svinebiff i kremfløte
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Hverdagshelt med festambisjoner! Denne nittitalls-klassikeren er klar for en velfortjent renessanse. Og lager du den med svin indrefilet, har du med ett en suveren søndagsmiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

600 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
2 fedd
Hvitløk
3 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Svinebiff

100 g
Champignon
1 stk
Løk, 4-pk
300 g
Strimlet svinebiff 300g, Nordfjord
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Fløte og topping

1 kartong
Kremfløte
150 g
Aspargesbønner 150 g

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200˚C. Skjær potetene i båter. Vend dem i solsikkeolje med raspet hvitløk, salt og pepper og stek i ovnen i 15-20 minutter.

Trinn 2

Skjær champignon og løk i skiver. Stek kjøttet i varm panne med solsikkeolje til det får en brun og fin farge. Tilsett sopp og løk.

Trinn 3

Kok ut pannen med kremfløte og la det koke inn i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Kutt aspargesbønnene i ca. 2 cm store biter og kok dem i et par minutter i godt saltet vann. Dryss bønnene over gryten rett før servering.

Serveringsforslag

Server gjerne med finhakket persille.