Urtemarinert ytrefilet av svin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Urtemarinert ytrefilet av svin

Urtemarinert ytrefilet av svin

2.7 i snitt
Urtemarinert ytrefilet av svin

En lett og middelhavsinspirert grillsalat er nydelig tilbehør til svinefilet. Pass på at kjøttet ikke blir for mye stekt.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Tomat- og squashsalat

0.5 potte
Frisk basilikum
0.5 dl
Hvitvinseddik
50 gr
Parmesan
0.5 stk
Grønn squash
5 stk
Tomater
1 fedd
Hvitløk
0.3 stk
Løk
1 klype
Havsalt
1 ss
Matolje
1 dl
Olivenolje
1 klype
Pepper

Ytrefilet av svin

600 gr
Urtemarinert ytrefilet av svin

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag tomat- og squashsalat. Skjær hvitløk, squash, tomater og løk i skiver. Riv parmesanosten. Stek hvitløksskivene i varm olje til de er gylne. Legg dem på et tørkepapir for å renne av. Grill squashskivene. Bland sammen tomater, løk og grillet squash i en stor bolle. Rør forsiktig inn basilikumblader og halvparten av parmesanosten. Hell over olivenolje og eddik og rør alt godt sammen. Legg på hvitløksskivene og smak til med salt og pepper. Topp med resten av parmesanosten.

  2. Trinn 2

    Grill filetene på direkte varme, kun lenge nok til å få en fin farge. Snu dem og gjenta prosessen på den andre siden. Når filetene har fått en fin farge på begge sider, skal de flyttes til indirekte varme. Ta på lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. Husk at det er viktig å ikke bruke for sterk varme på fileter. Kjøttet er ferdigstekt når det er helt lys rosa i midten. Det skal ikke være rød-rosa, da er det for lite stekt. Og hvis kjøttet stekes for lenge, blir fargen grå og konsistensen tørr. Kjernetemperaturen bør være ca. 70 °C. Legg de ferdige filetene over på et fat, og la dem hvile i noen få minutter før de skjæres opp.

  3. Trinn 3

    Server filetene med tomat- og squashsalat.