Hopp til innhold

Thaiglasert skinkestek med salat

3.2 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
152 planlagt
Thaiglasert skinkestek med salat

Glasert skinkestek er alltid godt og denne oppskriften bruker du østerssaus, søt chili og flere andre gode thai-smaker som gjør retten ekstra spennende.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 potte
Koriander
1 stk
Avokado
1 bunt
Vårløk
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Surret skinkestek ca 1 kg Nordfjord
1 ss
Ingefær
6 ss
Østerssaus
1 ss
Smør
4 ss
Sweet Chilli Blue Dragon
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Legg steken over i en ildfast form med svoren opp. Sett et steketermometer midt i steken. Sett formen i ovnen og stek til kjernetemperaturen er ca. 65˚C, ca. 1 time (kan variere fra ovn til ovn). Ta ut steken og la den hvile.

Trinn 2

Sett ovnen på 170˚C. Ta nettingen av steken og snitt svoren. Gni den inn med salt og pepper og brun den godt i smør og halvparten av oljen i en panne med svoren ned.

Trinn 3

Rør sammen østerssaus sweet chillisaus, ingefær og saften av halvparten av limen. Skjær steken i tynne skiver og dypp skivene i sausen. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og stek videre i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Del avokadoen i store biter og bland med grovhakket tomat, finstrimlet vårløk, høvlet agurk og revet koriander. Smak til med olivenolje, lime, salt og kajennepepper. Server skinkestekskivene med resten av sausen og salaten.

Ha gjerne et dryss sesamfrø på toppen.