Hopp til innhold

Kjøttkaker med hjemmelaget surkål

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
878 planlagt
Kjøttkaker med hjemmelaget surkål
Oppskrift på klassiske kjøttkaker med hjemmelaget surkål. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt. Spesielt når alt er gjort selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2.5 stk
Løk til saus
500 gr
Kvernet deig av storfe og svin
2 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
500 gr
Hodekål
400 gr
Poteter, løsvekt
1 potte
Kruspersille, liten
0.5 ts
Muskatnøtt, malt, Black Boy
0.5 dl
Griljermel
2 ss
Hvetemel
8 dl
Grønnsaksbuljong terninger, Toro
4 ss
Smør normalsaltet, Tine
0.5 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 dl
Hvitvinseddik
2 ts
Kavre, black boy
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Kok poteter. Bland kjøttkakedeig, finkuttet løk, muskatnøtt og salt godt. Tilsett griljermel og egg og bland godt. Tilsett vann (1 dl per pakke med kjøttkakedeig) og kvernet sort pepper og bland til en smidig deig.

Trinn 2

Tips! Stek en liten prøvekake for å se om det er nok salt. Form kjøttkaker og brun dem i litt olje og halvparten smøret. Legg kakene i en ildfast form og hell over sausen. Dekk med folie og bak i ovnen i ca. 25 minutter.

Trinn 3

Saus: Brun resten av smøret, hvetemel og finhakket løk (en halv løk per 2 ss hvetemel) i en panne med høye kanter. Spe med buljong mens du rører jevnt og godt. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær resten av løken i tykke skiver og brun i smør og solsikkeolje. Ha løken i den ferdige sausen.

Trinn 4

Surkål: Ha finsnittet kål (500 g hodekål per 500 g kjøttkakedeig), karve, sukker, vann (3 dl vann per 500 g kål) og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta vekk lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.