Kjøttkaker med hjemmelaget surkål

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 150°C. Kok poteter. Bland kjøttkakedeig, finkuttet løk, muskatnøtt og salt godt. Tilsett griljermel og egg og bland godt. Tilsett vann (1 dl per pakke med kjøttkakedeig) og kvernet sort pepper og bland til en smidig deig.
Trinn 2
Tips! Stek en liten prøvekake for å se om det er nok salt. Form kjøttkaker og brun dem i litt olje og halvparten smøret. Legg kakene i en ildfast form og hell over sausen. Dekk med folie og bak i ovnen i ca. 25 minutter.
Trinn 3
Saus: Brun resten av smøret, hvetemel og finhakket løk (en halv løk per 2 ss hvetemel) i en panne med høye kanter. Spe med buljong mens du rører jevnt og godt. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær resten av løken i tykke skiver og brun i smør og solsikkeolje. Ha løken i den ferdige sausen.
Trinn 4
Surkål: Ha finsnittet kål (500 g hodekål per 500 g kjøttkakedeig), karve, sukker, vann (3 dl vann per 500 g kål) og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta vekk lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.