Danske frikadeller

Alle gode ting er tre – og gode, danske frikadeller skal stekes på tre sider. Det sies at det er deilig å være norsk i Danmark, men med disse kjøttbollene på middagsbordet er kanskje hjemme fortsatt best – i hvert fall veldig godt.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok potetene. Bland svinefarse, finhakket løk, salt og pepper. Tilsett egg, 1/3 av melet og matfløte (1/2 dl per egg) og bland til en smidig farse.
Trinn 2
Stek frikadellene på tre sider med 1/3 av smøret på middels varme, slik at de får form som et egg.
Trinn 3
Saus: Smelt resten av smøret og rør inn resten av hvetemelet. Spe med buljong og fløte (1,5 dl for hver fjerde dl med buljong), la det koke et par minutter. Pass på at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen. Varm rødkål som anvist på pakken. Server frikadellene med saus, rødkål og kokte poteter.
Server gjerne med hakket persille.