Svinekam med rotgrønnsaker
Svinekam er en av våre kjæreste klassikere til søndagsmiddagen. Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Lag noen snitt i fettlokket på svinekammen og gni den inn med salt og pepper.
-
Trinn 2
Skrell og skjær kålrot, gulrot, sellerirot og poteter i store biter. Bland olivenolje, sennep, timian og pepper og vend grønnsakene i blandingen.
-
Trinn 3
Brun svinekammen godt i panne med smør. Legg den i en stor ildfast form med et steketermometer i den tykkeste delen.
-
Trinn 4
Dander det rundt svinekammen. Sett formen i ovnen. Stek til svinekammen har en kjernetemperatur på 70°C. Ta ut formen og la kjøttet få hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver.
Server evt. med peppersaus