Svinekam med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Svinekam med rotgrønnsaker

Svinekam med rotgrønnsaker

3.5 i snitt
Svinekam med rotgrønnsaker

Svinekam er en av våre kjæreste klassikere til søndagsmiddagen. Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kålrot
3 stk
Gulrot
500 gr
Poteter
1 stk
Sellerirot
1 stk
Røkt svinekam ca 650 g Nordfjord
2 ts
Timian, tørket
2 ss
Grov sennep Idun
1 ss
Smør
5 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170°C. Lag noen snitt i fettlokket på svinekammen og gni den inn med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Skrell og skjær kålrot, gulrot, sellerirot og poteter i store biter. Bland olivenolje, sennep, timian og pepper og vend grønnsakene i blandingen.

  3. Trinn 3

    Brun svinekammen godt i panne med smør. Legg den i en stor ildfast form med et steketermometer i den tykkeste delen.

  4. Trinn 4

    Dander det rundt svinekammen. Sett formen i ovnen. Stek til svinekammen har en kjernetemperatur på 70°C. Ta ut formen og la kjøttet få hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver.

Server evt. med peppersaus