Hopp til innhold

Svinekam med rotgrønnsaker

3.6 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
523 planlagt
Svinekam med rotgrønnsaker

Svinekam er en av våre kjæreste klassikere til søndagsmiddagen. Denne varianten er så god og så enkel at du godt kan sette på stekeovnen midt i uka også.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kålrot
3 stk
Gulrot
500 gr
Poteter
1 stk
Sellerirot
1 stk
Røkt svinekam ca 650 g Nordfjord
2 ts
Timian, tørket
2 ss
Grov sennep Idun
1 ss
Smør
5 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Lag noen snitt i fettlokket på svinekammen og gni den inn med salt og pepper.

Trinn 2

Skrell og skjær kålrot, gulrot, sellerirot og poteter i store biter. Bland olivenolje, sennep, timian og pepper og vend grønnsakene i blandingen.

Trinn 3

Brun svinekammen godt i panne med smør. Legg den i en stor ildfast form med et steketermometer i den tykkeste delen.

Trinn 4

Dander det rundt svinekammen. Sett formen i ovnen. Stek til svinekammen har en kjernetemperatur på 70°C. Ta ut formen og la kjøttet få hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver.

Server evt. med peppersaus