Hopp til innhold

Svinegryte med hvite bønner og tomat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
39 planlagt
Svinegryte med hvite bønner og tomat
Her må du regne med litt svin. Og godt er det, for med denne oppskriften har du et velsmakende alternativ for en av sesongens grillfavoritter – sommerkoteletten. De bøkerøkte kotelettene er en utmerket smakspartner til tomater og urter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Sommerkoteletter
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket rosmarin
1 ss
Sitron, saft
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Hvitløk
2 stk
Løk
1 boks
Hvite bønner
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær bort ben fra kotelettene og del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett salt, pepper, timian, rosmarin, sitronsaft, hermetiske tomater, vann og buljongterning.

Trinn 2

La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter og tilsett hele hvitløksfedd med skallet på og grovhakket løk. Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i 30 minutter til.

Trinn 3

Tilsett bønnene. Kok i 5 minutter og smak til med salt og kvernet pepper.

Server gjerne med godt brød og frisk rosmarin.