Svinegryte med hvite bønner og tomat
Her må du regne med litt svin. Og godt er det, for med denne oppskriften har du et velsmakende alternativ for en av sesongens grillfavoritter – sommerkoteletten. De bøkerøkte kotelettene er en utmerket smakspartner til tomater og urter.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær bort ben fra kotelettene og del kjøttet i 3 x 3 cm store terninger. Fres kjøttet i olivenolje til det får en pen brunfarge og tilsett salt, pepper, timian, rosmarin, sitronsaft, hermetiske tomater, vann og buljongterning.
-
Trinn 2
La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter og tilsett hele hvitløksfedd med skallet på og grovhakket løk. Kok opp og la gryten stå og småkoke under lokk i 30 minutter til.
-
Trinn 3
Tilsett bønnene. Kok i 5 minutter og smak til med salt og kvernet pepper.
Server gjerne med godt brød og frisk rosmarin.