Svinemedaljonger med pestopasta | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Svinefilet Svinemedaljonger med pestopasta

Svinemedaljonger med pestopasta

4.0 i snitt
Svinemedaljonger med pestopasta

Svinefilet er mørt og magert kjøtt som har godt av å få følge av litt sterkere smaker. Her har jeg hentet inspirasjon fra Italia, og laget en rett med søte, ovnsbakte paprikastrimler, hjemmelaget pesto og pasta. Buon appetito!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Indrefilet

800 gr
Indrefilet av svin
1 ts
paprikakrydder
4 ss
Solsikkeolje

Paprika

2 stk
Rød paprika
2 ss
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk

Pesto

1 potte
Basilikum
2 ss
Solsikkekjerner
30 gr
Parmesanost
1 stk
Sitron
3 ss
Olivenolje

Pasta

1 pk
Pasta tagliatelle
20 gr
Parmesan

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Del fileten i 8 like medaljonger. Ha paprikapulver, salt og pepper på svinemedaljongene. Brun dem godt i glovarm panne med olje og legg alle på et stekebrett. Etterstek i ovn på 170°C til de har fått en kjernetemperatur på ca. 62°C (ca. 5 min). Kjøttet skal være rosa, men ikke blodig.

 2. Trinn 2

  Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

 3. Trinn 3

  Sett ovnen på 230°C. Del paprika i to, ta vekk kjernene og ha på litt olje. Legg dem sammen med hvitløk i ovnen og bak i ca. 10 minutter til skallet er svart og boblende.

 4. Trinn 4

  Ta ut paprikaen og legg den direkte i en liten plastpose (skru ovnen ned til 170°C). Vent til paprikaen er romtemperert og riv så av skallet. Skjær paprika og hvitløk i strimler, ha på salt og litt olivenolje.

 5. Trinn 5

  Kok pasta i rikelig med saltet vann til al dente i ca. 7 minutter. Hell av vannet. Vend inn pesto og paprika og server med nykvernet pepper og ekstra parmesan. Rull pasta rundt en stor gaffel for å få fin form på pastaen når du serverer den.

 6. Trinn 6

  Pesto: Kjør basilikum, solsikkekjerner, parmesan og olivenolje til pesto i en blender. Smak til med sitron, salt og pepper.