Svinemedaljonger med pestopasta
Svinefilet er mørt og magert kjøtt som har godt av å få følge av litt sterkere smaker. Her har jeg hentet inspirasjon fra Italia, og laget en rett med søte, ovnsbakte paprikastrimler, hjemmelaget pesto og pasta. Buon appetito!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del fileten i 8 like medaljonger. Ha paprikapulver, salt og pepper på svinemedaljongene. Brun dem godt i glovarm panne med olje og legg alle på et stekebrett. Etterstek i ovn på 170°C til de har fått en kjernetemperatur på ca. 62°C (ca. 5 min). Kjøttet skal være rosa, men ikke blodig.
-
Trinn 2
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 3
Sett ovnen på 230°C. Del paprika i to, ta vekk kjernene og ha på litt olje. Legg dem sammen med hvitløk i ovnen og bak i ca. 10 minutter til skallet er svart og boblende.
-
Trinn 4
Ta ut paprikaen og legg den direkte i en liten plastpose (skru ovnen ned til 170°C). Vent til paprikaen er romtemperert og riv så av skallet. Skjær paprika og hvitløk i strimler, ha på salt og litt olivenolje.
-
Trinn 5
Kok pasta i rikelig med saltet vann til al dente i ca. 7 minutter. Hell av vannet. Vend inn pesto og paprika og server med nykvernet pepper og ekstra parmesan. Rull pasta rundt en stor gaffel for å få fin form på pastaen når du serverer den.
-
Trinn 6
Pesto: Kjør basilikum, solsikkekjerner, parmesan og olivenolje til pesto i en blender. Smak til med sitron, salt og pepper.