Hopp til innhold

Svin indrefilet med sennepssjy

4.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
14 ingredienser
234 planlagt
Svin indrefilet med sennepssjy

Det sjyer til – og godt er det! Denne sennepssjyen tar indrefileten til nye høyder. Med de grillede grønnsaksfavorittene blir det rett og slett himla godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Indrefilet av svin ca 600 g Nordfjord
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
2 stk
Rød paprika
3 stk
Løk
1 potte
Kruspersille, liten
1 stk
Sitron
4 ss
Olivenolje REMA 1000
11 fedd
Hvitløk
2 ts
Oregano, tørket
1 ss
Honning
2 ss
Smør
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Grønnsaker: Skjær aubergin, squash, paprika og 2/3 av løken i store biter.

Trinn 2

Ha det i en bolle med olje, hele hvitløksfedd (spar noe til sennepsjyen), sitron, oregano, salt og pepper og bland godt. Legg alt i en langpanne og stek det i ovnen på 220 °C i ca. 45 minutter.

Trinn 3

Svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha olje i en glovarm panne og brun kjøttet på alle sider. Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Legg kjøttet i ovnen over grønnsakene og la det steke til det har en kjernetemperatur på 58 ?C. La den hvile under folie mens du lager sennepsjyen.

Trinn 4

Sennepsjy: Finhakk halvparten av resterende løk. Fres løk og resten av hvitløken i smør til gyllent, ha i balsamicoeddik, honning og soya. Bland godt. Smak til med pepper. Server med rikelige mengder hakket frisk persille.