Gratinert svinefilet med aspargesbønner

Du kan fint lage festmat på travle dager også – gratinert svinefilet er en rask ovnsrett og med deilig, hjemmelaget potetstappe blir den garantert en familiefavoritt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Potetene skrelles, kuttes i biter og kokes møre i vann. Sil av vannet. Kok opp fløten og hell over potetene. Mos til en grov potetstappe. Smak til med salt, pepper og sennep.
-
Trinn 2
Svinefileten krydres med salt og pepper. Brun den godt i stekepanne på begge sider i litt olje. Legg over i en ildfast form.
-
Trinn 3
Finhakk løken og bland halvparten sammen med revet ost og persille og fordel på toppen på svinefileten. Gratiner i forvarmet ovn ved 190°C i ca. 10-15 minutter til den er gjennomstekt.
-
Trinn 4
Stekte aspargesbønner i stekesjy: Fres finhakket hvitløk og resten av løken i 3/4 av olivenoljen. Ha i aspargesbønner og stek det sammen med løken. Smak til med soyasaus og pepper.