Fylt svinerullade med prosciutto

Speket med smak! Italienerne har laget sin sin prosciutto crudo siden før vår tidsregning, og i dag er de løvtynne, salte skivene blant de mest brukte ingrediensene i det italienske kjøkken.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Poteter: Vask potetene og del dem i 4 båter. Legg dem i en ildfast form og bland med olivenolje, salt, pepper og hakket gressløk.
-
Trinn 2
Svinerullade: Rens svinefileten for den øverste hinnen og del fileten i to på langs slik at begge delene henger sammen i midten. Legg fileten mellom to plastposer og bank den flat til 1 cm tykkelse. Legg skiver med prosciutto på snitselen sammen med hakkede soltørkede tomater, mozzarellaskiver og hakket salvie. Rull sammen til en pølse og bind rullen sammen med hyssing. Ha salt og pepper på kjøttet og brun rullen i varm olivenolje. Stek rullen ferdig i ovnen i 20 min. La rullen hvile i 10 min.
-
Trinn 3
Sett potetene inn i ovnen når det gjenstår ca. 10 min. av svinerullens steketid, og skru opp temperaturen til 185°C når kjøttets tas ut. La potetene steke videre i ca. 10 minutter mens kjøttet hviler.
-
Trinn 4
Kaperssjy: Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje. Tilsett hvitvin og kok ned til 1 dl. Ha i vann med buljongterninger og kok ned til 2 dl. Tilsett kapers i sjyen og smak til med pepper og sitronsaft. Salt litt hvis det er nødvendig.
-
Trinn 5
Del svinerulladen i skiver og anrett på tallerken med kaperssjy og salvie. Server med stekte poteter.