Svinefilet og grønnsaker i form
En saftig indrefilet av svin og grønnsaker gratinert med mozzarella – det høres ut som søndagsmiddagen er i boks. Husk at kjøttet også trenger en middagshvil før det serveres.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 190°C. Skjær aubergine, squash, tomater og løk i tynne skiver. Legg grønnsakene lagvis i en ildfast form med litt salt og pepper mellom lagene.
-
Trinn 2
Bland mesteparten av oljen, presset sitron, oregano, finhakket hvitløk, salt og pepper og hell det over grønnsakene. Ha revet mozzarella på toppen og bak det i ovnen i ca 30 minutter.
-
Trinn 3
Krydre svinefileten med salt og pepper. Stek den brun på alle sider i en varm panne med litt olivenolje. Dryss på finhakket salvie.
-
Trinn 4
Sett et termometer i den tykkeste delen av fileten og stek den i ovnen på toppen av grønnsakene til ønsket kjernetemperatur, 65-70°C. Ta den ut, pakk den i aluminiumsfolie og la den hvile til grønnsakene er ferdigstekt.