Hopp til innhold

Sprø ribbestek med rødløk og pære

3.0 i snitt
Tidsbruk 155 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
85 planlagt
Sprø ribbestek med rødløk og pære

Sprø ribbestek med rødløk og pære er en ribbemiddag som passer spesielt godt rundt juletider.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ribbenstek

1 kg
Ribbenstek
2 ss
Solsikkeolje
4 fedd
Hvitløk

Rødløk og pære

1 stk
Rødløk
2 stk
Pære
2 dl
Rødvin
20 gr
Mørke rosiner
50 gr
Sukker
3 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Smør

Poteter

400 gr
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. 
Rut svoren og gni den godt inn med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Stek den med svoren ned 
i varm panne med olje. La svoren bli godt stekt; snu og stek raskt på den andre siden sammen med knuste hvitløksfedd.

Trinn 3

Legg steken i en ildfast form med svoren ned sammen med hvitløksfeddene. Hell på vann til det så vidt dekker svoren. Sett et steketermometer midt i steken og stek til kjernetemperaturen er ca. 50°C.

Trinn 4

Ta den ut, snu den med svoren opp og stek videre til temperaturen er 68°C. La kjøttet hvile.
 Kok poteter.

Trinn 5

Skrell og skjær rødløk og pærer i båter. Kok rødløken opp i rødvin, tilsett pærer og rosiner og kok videre under lokk i ca. 7 minutter.

Trinn 6

Ha i stekesjyen fra kjøttet, sukker og hvitvinseddik og kok videre i 5 minutter. Vend inn smør og smak til med salt og eventuelt ekstra eddik. Hvis svoren på ribbensteken ennå ikke har blitt sprø kan den få lov til å poppe opp under grillen i ovnen. Pass på at den ikke brenner seg.
 Skjær ribbenssteken i pene biter og server med rødløk- og pærekompott og kokte poteter.