Sprø ribbestek med rødløk og pære | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Sprø ribbestek med rødløk og pære

Sprø ribbestek med rødløk og pære

3.2 i snitt
Sprø ribbestek med rødløk og pære
Sprø ribbestek med rødløk og pære er en ribbemiddag som passer spesielt godt rundt juletider.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ribbenstek

1 kg
Ribbenstek
2 ss
Solsikkeolje
4 fedd
Hvitløk

Rødløk og pære

1 stk
Rødløk
2 stk
Pære
2 dl
Rødvin
20 gr
Mørke rosiner
50 gr
Sukker
3 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Smør

Poteter

400 gr
Poteter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200°C. 
Rut svoren og gni den godt inn med salt og nykvernet pepper.

  2. Trinn 2

    Stek den med svoren ned 
i varm panne med olje. La svoren bli godt stekt; snu og stek raskt på den andre siden sammen med knuste hvitløksfedd.

  3. Trinn 3

    Legg steken i en ildfast form med svoren ned sammen med hvitløksfeddene. Hell på vann til det så vidt dekker svoren. Sett et steketermometer midt i steken og stek til kjernetemperaturen er ca. 50°C.

  4. Trinn 4

    Ta den ut, snu den med svoren opp og stek videre til temperaturen er 68°C. La kjøttet hvile.
 Kok poteter.

  5. Trinn 5

    Skrell og skjær rødløk og pærer i båter. Kok rødløken opp i rødvin, tilsett pærer og rosiner og kok videre under lokk i ca. 7 minutter.

  6. Trinn 6

    Ha i stekesjyen fra kjøttet, sukker og hvitvinseddik og kok videre i 5 minutter. Vend inn smør og smak til med salt og eventuelt ekstra eddik. Hvis svoren på ribbensteken ennå ikke har blitt sprø kan den få lov til å poppe opp under grillen i ovnen. Pass på at den ikke brenner seg.
 Skjær ribbenssteken i pene biter og server med rødløk- og pærekompott og kokte poteter.