Sprø ribbestek med rødløk og pære
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Rut svoren og gni den godt inn med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 2
Stek den med svoren ned i varm panne med olje. La svoren bli godt stekt; snu og stek raskt på den andre siden sammen med knuste hvitløksfedd.
-
Trinn 3
Legg steken i en ildfast form med svoren ned sammen med hvitløksfeddene. Hell på vann til det så vidt dekker svoren. Sett et steketermometer midt i steken og stek til kjernetemperaturen er ca. 50°C.
-
Trinn 4
Ta den ut, snu den med svoren opp og stek videre til temperaturen er 68°C. La kjøttet hvile. Kok poteter.
-
Trinn 5
Skrell og skjær rødløk og pærer i båter. Kok rødløken opp i rødvin, tilsett pærer og rosiner og kok videre under lokk i ca. 7 minutter.
-
Trinn 6
Ha i stekesjyen fra kjøttet, sukker og hvitvinseddik og kok videre i 5 minutter. Vend inn smør og smak til med salt og eventuelt ekstra eddik. Hvis svoren på ribbensteken ennå ikke har blitt sprø kan den få lov til å poppe opp under grillen i ovnen. Pass på at den ikke brenner seg. Skjær ribbenssteken i pene biter og server med rødløk- og pærekompott og kokte poteter.