Sprø ribbe med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sprø ribbe med rotgrønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
205 planlagt
Sprø ribbe med rotgrønnsaker
Sprø ribbesvor, saftig kjøtt og ovnsbakte rotgrønnsaker er bare helt nydelig. Med denne oppskriften er det enkelt å oppnå et perfekt resultat med sprø svor.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp ovnen til 180 grader. Fyll en ildfast form med ca. 5 dl vann. Rør inn sennep og soyasaus. Skrell og kutt gulrot, kålrot, løk og sellerirot i biter og legg grønnsakene, sammen med hele hvitløksfedd i midten av formen. Legg ribben på toppen av grønnsakene.

Trinn 2

Dekk formen med folie og bak i ovnen i ca. 45-55 minutter.

Trinn 3

Etter 45-55 minutter, ta av folien og rut opp ribben som anvist på bildet. Stek ribben videre på 180 grader i ca. 40 minutter.

Trinn 4

Etter 40 minutter ta ut grønnsaker og sjy fra formen og legg det i en kasserolle. Kok poteter.

Stek ribben videre på 210 grader varmluft i 20-30 minutter til ribben får sprø svor. Følg med så svoren ikke blir brent.

Trinn 5

Ta ut ribben og la den hvile. Fjern noe av det overflødige fettet i kasserollen med grønnsaker. Varm opp sjy og grønnsaker like før servering. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med maizena.

Skjær ribben i biter og server med grønnsaker og kokte poteter.

TIPS

Server gjerne med rødkål og surkål til.