Sprø ribbe med rotgrønnsaker

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Varm opp ovnen til 180 grader. Fyll en ildfast form med ca. 5 dl vann. Rør inn sennep og soyasaus. Skrell og kutt gulrot, kålrot, løk og sellerirot i biter og legg grønnsakene, sammen med hele hvitløksfedd i midten av formen. Legg ribben på toppen av grønnsakene.
Trinn 2
Dekk formen med folie og bak i ovnen i ca. 45-55 minutter.
Trinn 3
Etter 45-55 minutter, ta av folien og rut opp ribben som anvist på bildet. Stek ribben videre på 180 grader i ca. 40 minutter.
Trinn 4
Etter 40 minutter ta ut grønnsaker og sjy fra formen og legg det i en kasserolle. Kok poteter.
Stek ribben videre på 210 grader varmluft i 20-30 minutter til ribben får sprø svor. Følg med så svoren ikke blir brent.
Trinn 5
Ta ut ribben og la den hvile. Fjern noe av det overflødige fettet i kasserollen med grønnsaker. Varm opp sjy og grønnsaker like før servering. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med maizena.
Skjær ribben i biter og server med grønnsaker og kokte poteter.
TIPS
Server gjerne med rødkål og surkål til.