Hopp til innhold

Scaloppine al Limone

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
67 planlagt
Scaloppine al Limone

Bank, bank! Åpne kjøkkendøren, finn frem kjøttbankeren og lag denne herlige, italienske klassikeren – bare pass fingertuppene!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomat
1 pk
Ytrefilet av svin i tynne skiver 420 g Nordfjord
1 stk
Sitron
2 ts
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
50 gr
Hvetemel
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sursøte grønnsaker: Strimle paprika og aubergine og del tomaten i båter. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Trinn 2

Stek paprika til den begynner å bli myk, tilsett aubergine, tomat, salt og pepper. Sett opp varmen, strø sukker over grønnsakene og la de bli karamelliserte.

Trinn 3

Hell eddik i kanten av stekepannen, bland lett og la det koke til eddiklukten er borte.

Trinn 4

Scaloppine: Bank filetene flate med en kjøttbanker. Bland hvetemel, salt og pepper. Fres olivenolje og smør i en stekepanne på ganske høy varme.

Trinn 5

Vend svinefiletene i melet og stek i 1 minutt på hver side. Hell saften fra sitronen over filetene, skru ned varmen og la det trekke i 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server scaloppine med sursøte grønnsaker.