Ribbe med sprø svor
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.
-
Trinn 2
Ribben legges med svoren opp i en langpanne med 2-3 dl vann. Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.
-
Trinn 3
Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.
-
Trinn 4
Ta ut ribben. Snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribben er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.
-
Trinn 5
Sett risten over langpannen og ha i 1 liter vann i langpannen. Stek ribben ved 180 grader over og undervarme i ca 1 og ½ time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Skru opp temperaturen til 230 grader over og undervarme og stek ribben i nye 30 minutter. De siste 3 til 5 minuttene setter du grillelementet på fullt, 250 grader.
-
Trinn 6
Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene.
-
Trinn 7
Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribben i bunnen av stekeovnen. Stek i ca.3- 5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.
-
Trinn 8
La ribben hvile i ca. 20 minutter, da beholder den saftigheten.
-
Trinn 9
Varm opp surkål, rødkål og ribbesaus etter anvisning på pakken.
TIPS!
Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.