Ribbe med sprø svor | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbe med sprø svor

Ribbe med sprø svor

3.2 i snitt
Ribbe med sprø svor
Hvordan lage ribbe med sprø svor? Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Ribbe

3 kg
Tynnribbe, fersk
1 stk
Aluminiumsfolie

Ferdig tilbehør

800 gr
Medisterkaker
2 stk
Surkål
3 pose
Ribbesaus
2 stk
Julepølse
2 stk
Rødkål

Syrlige epler og svisker

2 stk
Syrlige epler
1 boks
Svisker
2 ss
Smør
2 dl
Vann
1 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.

  2. Trinn 2

    Ribben legges med svoren opp 
i en langpanne med 2-3 dl vann.
 Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.

  3. Trinn 3

    Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°C i ca. 50 minutter.

  4. Trinn 4

    Ta ut ribben. Snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribben er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.

  5. Trinn 5

    Sett risten over langpannen og ha i 1 liter vann i langpannen. Stek ribben ved 180 grader over og undervarme i ca 1 og ½ time. Etterfyll med vann i langpannen hvis det trengs. Skru opp temperaturen til 230 grader over og undervarme og stek ribben i nye 30 minutter. De siste 3 til 5 minuttene setter du grillelementet på fullt, 250 grader.

  6. Trinn 6

    Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene.

  7. Trinn 7

    Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribben i bunnen av stekeovnen. Stek i ca.3-
5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.

  8. Trinn 8

    La ribben hvile i ca. 20 minutter, da beholder den saftigheten.

  9. Trinn 9

    Varm opp surkål, rødkål og ribbesaus etter anvisning på pakken.

TIPS!

Beregn ca. 375 g ribbe pr. person. Husk å gni inn ribben med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.