Potetgrateng med svinebiff og spinat

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 °C. Kok poteter som du pleier. Hvis potetene har tynt skall trenger du ikke å skrelle dem.
-
Trinn 2
Imens, stek strimlet svinebiff og finhakket løk i en panne med olje. Krydre med salt, pepper og karripulver. Stek til løken er karamellisert og søt. Skru opp varmen, ha i spinaten og stek i et par minutter til spinaten kollapser.
-
Trinn 3
Mos potetene med en sleiv eller en potetstapper. Bland inn melk og smak til med salt og pepper. Vend inn 2/3 av den revne osten.
-
Trinn 4
Ha svinekjøtt og spinat i bunnen av en ildfast form. Bre potetstappen over. Dryss over resten av osten. Bak i ca. 10 minutter til osten er gyllen.
Bland inn 1/4 ts revet muskatnøtt og 1 dl matfløte i potetstappen. Du kan med fordel bruke osterester i stappen. Det gir masse god smak.