Pølsegrateng med brokkoli

Grateng i fleng! Dette er en klassisk familiefavoritt – en sikker middagssuksess som enkelt metter mange.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok makaroni som anvist på pakken og sett ovnen på 190˚C. Skjær pølsene i biter og løken i smale båter. Kutt brokkoli i buketter og hodekål i biter og forvell i kokende lettsaltet vann i et par minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Da beholder de fargen og spensten.
Trinn 2
Fres hvetemel i solsikkeolje og spe gradvis med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Trinn 3
Ha blandingen i en ildfast form, dryss over ost og gratiner i ovnen i 15–20 minutter.
Trinn 4
Bland inn kokt makaroni, grønnsakene og pølsene i sausen. Smak til med salt og pepper.
Topp gjerne med friske urter som persille, og server med sennep.