Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Pølser Pølsegrateng med brokkoli

Pølsegrateng med brokkoli

3.5 i snitt
Pølsegrateng med brokkoli
Grateng i fleng! Dette er en klassisk familiefavoritt - en sikker middagssuksess som enkelt metter mange.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Skinnfri kjøttpølse, 450 g
1 stk
Løk
1 stk
Brokkoli
900 gr
Hodekål
200 gr
Hvitost
7 dl
Helmelk
300 gr
Makaroni
3 ss
Hvetemel
3 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok makaroni som anvist på pakken og sett ovnen på 190˚C varmluft. Skjær pølsene i biter og løken i smale båter. Kutt brokkoli i buketter og hodekål i biter og forvell i kokende lettsaltet vann, sammen med løken, i et par minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Da beholder de fargen og spensten.

  2. Trinn 2

    Fres hvetemel i solsikkeolje og spe gradvis med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

  3. Trinn 3

    Bland inn kokt makaroni, grønnsakene og pølsene i sausen. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Ha blandingen i en ildfast form, dryss over ost og gratiner i ovnen i 15–20 minutter.

Topp gjerne med friske urter som persille, og server med sennep.