Pølsegrateng med brokkoli

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok makaroni som anvist på pakken og sett ovnen på 190˚C varmluft. Skjær pølsene i biter og løken i smale båter. Kutt brokkoli i buketter og hodekål i biter og forvell i kokende lettsaltet vann, sammen med løken, i et par minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Da beholder de fargen og spensten.
-
Trinn 2
Fres hvetemel i solsikkeolje og spe gradvis med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
-
Trinn 3
Bland inn kokt makaroni, grønnsakene og pølsene i sausen. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Ha blandingen i en ildfast form, dryss over ost og gratiner i ovnen i 15–20 minutter.
Topp gjerne med friske urter som persille, og server med sennep.