Mager kjøttpølse med hot salsa

Kjøttpølser med mye smak får følge av en mild, hjemmelaget potetmos og en sterk salsa.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell og kok poteter møre i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene tørre. Tilsett smør og knus potetene med en visp eller potetstapper. Spe med melk til myk og luftig konsistens. Tilsett salt og finsnittet gressløk.
Trinn 2
Lag et kryss i toppen på hver tomat og dypp dem i kokende vann i 5-10 sekunder. Da løsner skallet og kan lett fjernes. Del tomatene i to og fjern innmaten slik at du sitter igjen med det faste tomatkjøttet. Kutt det i fine små terninger. Finhakk chili, løk og sylteagurk og bland det med tomatterningene. Tilsett olivenolje, sukker og salt. Smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt hvitvinseddik om du ønsker den syrligere.
Trinn 3
Stek kjøttpølsene i grillpanne eller stekepanne på medium varme. Server dem sammen med potetmos og hot salsa.