Hopp til innhold

Mager kjøttpølse med hot salsa

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
1 489 planlagt
Mager kjøttpølse med hot salsa

Kjøttpølser med mye smak får følge av en mild, hjemmelaget potetmos og en sterk salsa.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hot salsa

2 ss
Hakket sylteagurk
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
4 stk
Tomater
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
0.5 ts
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Pepper

Potetmos

1 neve
Gressløk
1 dl
Melk
500 gr
Poteter, løsvekt
0.5 ts
Salt
50 gr
Smør

Kjøttpølse

450 gr
Mager kjøttpølse

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok poteter møre i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene tørre. Tilsett smør og knus potetene med en visp eller potetstapper. Spe med melk til myk og luftig konsistens. Tilsett salt og finsnittet gressløk.

Trinn 2

Lag et kryss i toppen på hver tomat og dypp dem i kokende vann i 5-10 sekunder. Da løsner skallet og kan lett fjernes. Del tomatene i to og fjern innmaten slik at du sitter igjen med det faste tomatkjøttet. Kutt det i fine små terninger. Finhakk chili, løk og sylteagurk og bland det med tomatterningene. Tilsett olivenolje, sukker og salt. Smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt hvitvinseddik om du ønsker den syrligere.

Trinn 3

Stek kjøttpølsene i grillpanne eller stekepanne på medium varme. Server dem sammen med potetmos og hot salsa.