Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Pølser Lys lapskaus med mager kjøttpølse

Lys lapskaus med mager kjøttpølse

3.5 i snitt
Lys lapskaus med mager kjøttpølse

Røff og rotekte hverdagsmiddag! Ikke mange retter er like knyttet til norske mattradisjoner som lapskausen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Poteter, løsvekt
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Purre
1 terning
Buljong
450 gr
Mager kjøttpølse
200 gr
Stangselleri
1 potte
Kruspersille
0.5 pk
Flatbrød
1 klype
Nykvernet pepper
1 l
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell og skjær poteter, gulrøtter, løk og purre i grove biter. Ha alt i en kjele med vann og buljongterning. Kok i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Smak til med nykvernet pepper.

  2. Trinn 2

    Skjær pølsene i biter og vend dem inn i lapskausen.

  3. Trinn 3

    Finhakk stangselleri og vend inn slik at den får en 2-3 minutter med pølsene. Dryss over hakket kruspersille og server med fl atbrød.

Bruk gjerne toppen av stangsellerien i lapskausen.