Hopp til innhold

Lys lapskaus med mager kjøttpølse

3.4 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
429 planlagt
Lys lapskaus med mager kjøttpølse

Røff og rotekte hverdagsmiddag! Ikke mange retter er like knyttet til norske mattradisjoner som lapskausen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Poteter, løsvekt
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Purre
1 terning
Buljong
450 gr
Mager kjøttpølse
200 gr
Stangselleri
1 potte
Kruspersille
0.5 pk
Flatbrød
1 klype
Nykvernet pepper
1 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og skjær poteter, gulrøtter, løk og purre i grove biter. Ha alt i en kjele med vann og buljongterning. Kok i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Smak til med nykvernet pepper.

Trinn 2

Skjær pølsene i biter og vend dem inn i lapskausen.

Trinn 3

Finhakk stangselleri og vend inn slik at den får en 2-3 minutter med pølsene. Dryss over hakket kruspersille og server med fl atbrød.

Bruk gjerne toppen av stangsellerien i lapskausen.