Kjøttpølse med potetstappe og grønnsaker
Den velkjente og kjære kombinasjonen av salt kjøttpølse og potetstappe med smør, er en klassiker med smaksappell hos både store og små.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Stek pølsene gylne i smør.
-
Trinn 2
Potetstappe: Skrell potetene og kok de møre i vann. Tøm av vannet. Kok opp melk og smør og rør dette inn i potetene så du får en grov stappe. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 3
Smørdampede grønnsaker: Kutt hodekål i grove biter og høvle gulrøtter i bånd med en potetskreller. Kok opp litt vann med smør, salt og pepper og legg i grønnsakene. Damp under lokk i ca 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du en fyldigere potetstappe kan du erstatte melken med fløte. Smak gjerne til med muskat, hakkede urter eller sennep.
Prøv også