Hopp til innhold

Kjøttpølse med potetstappe og grønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
244 planlagt
Kjøttpølse med potetstappe og grønnsaker

Den velkjente og kjære kombinasjonen av salt kjøttpølse og potetstappe med smør, er en klassiker med smaksappell hos både store og små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Poteter
2 stk
Gulrot
3 dl
Lettmelk Tine
1 pk
Nordfjord mør
0.5 stk
Hodekål
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Stek pølsene gylne i smør.

Trinn 2

Potetstappe: Skrell potetene og kok de møre i vann. Tøm av vannet. Kok opp melk og smør og rør dette inn i potetene så du får en grov stappe. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Smørdampede grønnsaker: Kutt hodekål i grove biter og høvle gulrøtter i bånd med en potetskreller. Kok opp litt vann med smør, salt og pepper og legg i grønnsakene. Damp under lokk i ca 3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ønsker du en fyldigere potetstappe kan du erstatte melken med fløte. Smak gjerne til med muskat, hakkede urter eller sennep.