Hopp til innhold

Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy

3.0 i snitt
Tidsbruk 135 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
6 planlagt
Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy

Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy er Bents Stiansens vri på juleribba.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ribbe

1.5 kg
Ribbe
2 fedd
Hvitløk
3 stk
Løk
0.5 ss
Salt
0.5 dl
Grovknust sort pepper
0.5 dl
Sukker
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 terning
Kjøttbuljong
0.5 dl
Balsamicoeddik

Smørdampede grønnsaker

2 stang
Stangselleri
0.5 pose
Sukkererter
100 gr
Fennikel
0.5 pk
Aspargesbønner
1 stk
Rød paprika
1 ss
Smør

Poteter

0.5 kg
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av svoren og gni ribben inn med salt og grovknust sort pepper.

Trinn 2

Hakk løk og hvitløk og bland med sukker. Legg løken i bunnen av en ildfast form som passer til størrelsen på ribben. Legg i ribben og sett formen i ovnen på 170°C varmluft, og stek ribben i 1 time.

Trinn 3

Hell løken sammen med kraften over i en kjele og kok sausen ned til 3 dl. Server den sammen med ribben.

Trinn 4

Ta ut formen og hell varm kraft og balsamicoeddik over ribben. Stek videre i 40 minutter og ta formen ut av ovnen igjen. Hold ribben varm og la kjøttsaften sette seg før du skjærer opp i skiver. 20 minutters hviletid er bra.

Trinn 5

Skjær grønnsakene i like store biter. Kok opp vann, det skal kun være 1-2 cm vann i kjelen. Legg i grønnsakene med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.

Trinn 6

Server retten med smørdampede grønnsaker og stekte poteter.