Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skjær av svoren og gni ribben inn med salt og grovknust sort pepper.
Trinn 2
Hakk løk og hvitløk og bland med sukker. Legg løken i bunnen av en ildfast form som passer til størrelsen på ribben. Legg i ribben og sett formen i ovnen på 170°C varmluft, og stek ribben i 1 time.
Trinn 3
Hell løken sammen med kraften over i en kjele og kok sausen ned til 3 dl. Server den sammen med ribben.
Trinn 4
Ta ut formen og hell varm kraft og balsamicoeddik over ribben. Stek videre i 40 minutter og ta formen ut av ovnen igjen. Hold ribben varm og la kjøttsaften sette seg før du skjærer opp i skiver. 20 minutters hviletid er bra.
Trinn 5
Skjær grønnsakene i like store biter. Kok opp vann, det skal kun være 1-2 cm vann i kjelen. Legg i grønnsakene med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.
Trinn 6
Server retten med smørdampede grønnsaker og stekte poteter.