Hopp til innhold

Ovnsstekt svinenakke med grønnsaker

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
391 planlagt
Ovnsstekt svinenakke med grønnsaker

Svinenakken har fin fettmarmorering og er det aller saftigste svinekjøttet. Denne rustikke langpanneretten er enkel å lage og passer spesielt godt når du har mange på besøk.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Svinenakke

600 gr
Svinenakke
4 ss
Solsikkeolje

Potet og grønnsaker

20 stk
Amandine små poteter
2 stk
Løk
5 ss
Olivenolje
3 stk
Søtpaprika (lang rød paprika)
2 ss
Smør
1 kvist
Rosmarin
1 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 190°C.

Trinn 2

Del potetene i to, løk i båter og paprika i jevnt store biter. Bland alt med olivenolje, smør, grovhakket hvitløk og hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper og ha alt i en ildfast form. Bak grønnsaker og poteter i ovnen i ca. 30 minutter, rør om med jevne mellomrom.

Trinn 3

Skjær svinenakken i to på langs, ha på salt og pepper og stek kjøttet på høy varme i en stekepanne med solsikkeolje til det har blitt en god skorpe på alle sider.

Trinn 4

Sett et steketermometer i midten av det ene kjøttstykket og legg kjøttet på toppen av grønnsakene i ovnen etter ca. 15 minutter.

Trinn 5

Ta svinenakken ut av ovnen når den er 60°C. Den vil gå opp til 65°C etter 5-8 minutters hvile. Server gjerne med soppsaus fra Stange.