Ovnsstekt svinenakke med grønnsaker
Svinenakken har fin fettmarmorering og er det aller saftigste svinekjøttet. Denne rustikke langpanneretten er enkel å lage og passer spesielt godt når du har mange på besøk.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place. Sett ovnen på 190°C.
-
Trinn 2
Del potetene i to, løk i båter og paprika i jevnt store biter. Bland alt med olivenolje, smør, grovhakket hvitløk og hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper og ha alt i en ildfast form. Bak grønnsaker og poteter i ovnen i ca. 30 minutter, rør om med jevne mellomrom.
-
Trinn 3
Skjær svinenakken i to på langs, ha på salt og pepper og stek kjøttet på høy varme i en stekepanne med solsikkeolje til det har blitt en god skorpe på alle sider.
-
Trinn 4
Sett et steketermometer i midten av det ene kjøttstykket og legg kjøttet på toppen av grønnsakene i ovnen etter ca. 15 minutter.
-
Trinn 5
Ta svinenakken ut av ovnen når den er 60°C. Den vil gå opp til 65°C etter 5-8 minutters hvile. Server gjerne med soppsaus fra Stange.