Hopp til innhold

Lys lapskaus med svinekjøtt

Ingen vurderinger
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
256 planlagt
Lys lapskaus med svinekjøtt

Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lapskaus

500 gr
Strimlet svinekjøtt
2 stk
Laurbærblad
1 stk
Løk, 4-pk
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Sellerirot
400 gr
Poteter, løsvekt
200 gr
Kålrot
1 stk
Purre
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tilbehør

0.5 pk
Flatbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

Trinn 2

Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

Trinn 3

Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

Trinn 4

Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Server gjerne med hakket persille.