Hopp til innhold

Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
98 planlagt
Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe
Lefserull med pinnekjøtt og rotstappe er en perfekt måte å bruke opp rester fra julen. Lefserull er enkelt å lage, og gjør seg godt både som forrett og på tapasbordet.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lefserull

8 stk
Lefser
1 dl
Grov sennep
400 gr
Dampet pinnekjøtt
400 gr
Kålrotstappe
3 dl
Klementinjuice eller appelsinjuice (frukt fra fruktfatet eller bruk ferdig juice)
100 gr
Jarsbergost, gjerne vellagret

Kålrotsalat med mint

300 gr
Kålrot
2 ss
Limesaft
1 stk
Chili
1 dl
Hakket mynte
1 ss
Honning
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen ved 250 grader med grillelementet på. Smør lefsene med ønsket mengde grov sennep.

Trinn 2

Kok klementinjuicen ned til ½ dl og bland i den ferdige kålrotstappen.

Trinn 3

Smør kålrotstappe på lefsene. Fordel renset og opprevet pinnekjøtt over før du ruller lefsene sammen og legger i en ildfast form. Dryss med revet Jarlsbergost eller annen gulost.

Trinn 4

Sett formen i ovnen på nederste rille og la lefsene gratineres i ca. 10 minutter til osten er gylden. Serveres med en blandet salat til.

Trinn 5

Kålrotsalat med mint: Strimle eller riv kålroten og bland med flytende honning, limesaft, mint, hakket chili og salt. La salaten stå i 10 minutter så smakene får satt seg.

Tips!

Lefsene kan fylles med alle restene fra ribbemiddagen og gratineres på samme måte.