Hopp til innhold

Langtidsbakt svinebog i leirgryte

Ingen vurderinger
Tidsbruk 330 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
167 planlagt
Langtidsbakt svinebog i leirgryte

Leirgryten tar vare på alle de gode smakene fra kjøtt, krydder og grønnsaker. Har du ikke leirgryte, kan du bruke en jerngryte eller annen kjele med lokk.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Salt svinebog
2 dl
Hvitvin (evt. 2 dl vann og 1 ss hvitvinseddik)
10 stk
Hel pepper
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Timian
0.2 potte
Rosmarin
6 stk
Sjalottløk
3 stk
Gulrøtter
0.5 stk
Sellerirot

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å legge leirgryten og lokket i vann i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft.

Trinn 2

Kutt svinebogen i store stykker. Ha dem i leirgryten og tilsett hvitvin, hel pepper, hele hvitløksfedd og friske urter. Ha på vann slik at kjøttet er så vidt dekket.

Trinn 3

Sett leirgryten med lokk i ovnen og stek i 30 minutter. Senk temperaturen til 140 °C og stek i 3 timer.

Trinn 4

Rens grønnsakene og kutt i store biter. Ha dem i gryten og fortsett stekingen i 1 1/2 time. Server gjerne med kokte mandelpoteter.