Langtidsbakt svinebog i leirgryte

Leirgryten tar vare på alle de gode smakene fra kjøtt, krydder og grønnsaker. Har du ikke leirgryte, kan du bruke en jerngryte eller annen kjele med lokk.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Start med å legge leirgryten og lokket i vann i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft.
-
Trinn 2
Kutt svinebogen i store stykker. Ha dem i leirgryten og tilsett hvitvin, hel pepper, hele hvitløksfedd og friske urter. Ha på vann slik at kjøttet er så vidt dekket.
-
Trinn 3
Sett leirgryten med lokk i ovnen og stek i 30 minutter. Senk temperaturen til 140 °C og stek i 3 timer.
-
Trinn 4
Rens grønnsakene og kutt i store biter. Ha dem i gryten og fortsett stekingen i 1 1/2 time. Server gjerne med kokte mandelpoteter.