Krydderribbe med eplemarmelade
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni ribba inn med salt og la den ligge et døgn i kjøleskap.
-
Trinn 2
Bland med soyasaus, finsnittet vårløk og revet sitronskall.
-
Trinn 3
Eplemarmelade: Skrell eplene og del i grove biter. Ha bitene i en kjele med eplejuice og kok under lokk til eplene er møre.
-
Trinn 4
Mos eplene med en visp. Tilsett sukker og la den koke under omrøring til en tykk marmalade. Avkjøl.
-
Trinn 5
Snitt svoren.
-
Trinn 6
Gni ribba inn med krydder og legg den i en ildfast form. Tilsett grovdelt løk og gulrot.
-
Trinn 7
Ha på vann (5 dl vann per 1 kg ribbe) og dekk med et stykke bakepapir og så aluminiumsfolie. Bak i ovn ved 150°C i 3 timer.
-
Trinn 8
Ta av folien, skru på grillelementet og grill svoren sprø. Ta ut ribba og la den hvile.
-
Trinn 9
Persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i 6 på langs. Forvell dem 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av vannet og tørk dem lett.
-
Trinn 10
Vend de forvellede persillerøttene i en blanding av smør, sitronskall, salt og pepper. Bak dem i ovn ved 200°C i 10 minutter.
-
Trinn 11
Ta dem ut og vend inn finhakket persille.
-
Trinn 12
Soyasjy: Sil kraften av ribba og kok den inn til 1 dl.
TIPS!
For å få en saftig og smakfull ribbe, er saltingen det aller viktigste. Salt hjelper kjøttet til å holde på væske, og derfor bli en ribbe som har ligget en stund med salt mye saftigere enn en som tilberedes direkte fra pakning. To døgn gir enda saftigere ribbe!