Krydderribbe med eplemarmelade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Krydderribbe med eplemarmelade

Krydderribbe med eplemarmelade

5.0 i snitt
Krydderribbe med eplemarmelade
Krydderribbe med eplemarmelade er en magisk kombinasjon! Syrlige epler kokt med sukker gir en sursøtt smak – som ofte brukes i det asiatiske kjøkkenet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ts
Sitronskall til soyasjy
1 kg
Ribbe
2 ts
Salt
0.5 ts
Malt anis
0.5 ts
Malt koriander
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
6 stk
Persillerot
2 ss
Smør
1 ss
Finhakket persille
4 ss
Soyasaus
2 stk
Vårløk finsnittet
4 stk
Røde epler
2 dl
Eplejuice
1 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Gni ribba inn med salt og la den ligge et døgn i kjøleskap.

  2. Trinn 2

    Bland med soyasaus, finsnittet vårløk og revet sitronskall.

  3. Trinn 3

    Eplemarmelade: Skrell eplene og del i grove biter. Ha bitene i en kjele med eplejuice og kok under lokk til eplene er møre.

  4. Trinn 4

    Mos eplene med en visp. Tilsett sukker og la den koke under omrøring til en tykk marmalade. Avkjøl.

  5. Trinn 5

    Snitt svoren.

  6. Trinn 6

    Gni ribba inn med krydder og legg den i en ildfast form. Tilsett grovdelt løk og gulrot.

  7. Trinn 7

    Ha på vann (5 dl vann per 1 kg ribbe) og dekk med et stykke bakepapir og så aluminiumsfolie.
 Bak i ovn ved 150°C i 3 timer.

  8. Trinn 8

    Ta av folien, skru på grillelementet og grill svoren sprø. Ta ut ribba og la
 den hvile.

  9. Trinn 9

    Persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i 6 på langs. Forvell dem 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av
 vannet og tørk dem lett.

  10. Trinn 10

    Vend de forvellede persillerøttene i en blanding av smør, sitronskall, salt og pepper. Bak dem i ovn ved 200°C i 10 minutter.

  11. Trinn 11

    Ta dem ut og vend inn finhakket persille.

  12. Trinn 12

    Soyasjy: Sil kraften av ribba og kok den inn til 1 dl.

TIPS!

For å få en saftig og smakfull ribbe, er saltingen det aller viktigste. Salt hjelper kjøttet til å holde på væske, og derfor bli en ribbe som har ligget en stund med salt mye saftigere enn en som tilberedes direkte fra pakning. To døgn gir enda saftigere ribbe!