Krydderribbe med eplemarmelade | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Krydderribbe med eplemarmelade

Krydderribbe med eplemarmelade

5.0 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
209 planlagt
Krydderribbe med eplemarmelade
Krydderribbe med eplemarmelade er en magisk kombinasjon! Syrlige epler kokt med sukker gir en sursøtt smak – som ofte brukes i det asiatiske kjøkkenet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ts
Sitronskall til soyasjy
1 kg
Ribbe
2 ts
Salt
0.5 ts
Malt anis
0.5 ts
Malt koriander
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
6 stk
Persillerot
2 ss
Smør
1 ss
Finhakket persille
4 ss
Soyasaus
2 stk
Vårløk finsnittet
4 stk
Røde epler
2 dl
Eplejuice
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Gni ribba inn med salt og la den ligge et døgn i kjøleskap.

Trinn 2

Bland med soyasaus, finsnittet vårløk og revet sitronskall.

Trinn 3

Eplemarmelade: Skrell eplene og del i grove biter. Ha bitene i en kjele med eplejuice og kok under lokk til eplene er møre.

Trinn 4

Mos eplene med en visp. Tilsett sukker og la den koke under omrøring til en tykk marmalade. Avkjøl.

Trinn 5

Snitt svoren.

Trinn 6

Gni ribba inn med krydder og legg den i en ildfast form. Tilsett grovdelt løk og gulrot.

Trinn 7

Ha på vann (5 dl vann per 1 kg ribbe) og dekk med et stykke bakepapir og så aluminiumsfolie.
 Bak i ovn ved 150°C i 3 timer.

Trinn 8

Ta av folien, skru på grillelementet og grill svoren sprø. Ta ut ribba og la
 den hvile.

Trinn 9

Persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i 6 på langs. Forvell dem 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av
 vannet og tørk dem lett.

Trinn 10

Vend de forvellede persillerøttene i en blanding av smør, sitronskall, salt og pepper. Bak dem i ovn ved 200°C i 10 minutter.

Trinn 11

Ta dem ut og vend inn finhakket persille.

Trinn 12

Soyasjy: Sil kraften av ribba og kok den inn til 1 dl.

TIPS!

For å få en saftig og smakfull ribbe, er saltingen det aller viktigste. Salt hjelper kjøttet til å holde på væske, og derfor bli en ribbe som har ligget en stund med salt mye saftigere enn en som tilberedes direkte fra pakning. To døgn gir enda saftigere ribbe!