Svinekoteletter med rotmos
Svinekottelettelser! Dette er en svinesunn klassiker som alltid faller i smak. Rotmos er like lett å lage som vanlig potetmos – bruk stavmikser eller mos med det du har for hånden.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell poteter og grønnsaker. Kutt i grove biter og kok møre i vann. Slå av vannet. Kok opp 2/3 av smøret med melken.
-
Trinn 2
Hell smør og melk over grønnsakene og mos til en grov stappe. Bruk en stavmikser hvis du ønsker en finere konsistens. Smak til med salt og pepper og evt. muskat.
-
Trinn 3
Lag noen snitt i spekket på svinekotelettene og krydre med salt og pepper.
-
Trinn 4
Brun kotelettene godt på begge sider i 1/3 av smøret. La kjøttet hvile litt før servering.
Server gjerne med brokkoli og cherrytomater.