Svinekoteletter med rotmos

Svinekottelettelser! Dette er en svinesunn klassiker som alltid faller i smak. Rotmos er like lett å lage som vanlig potetmos – bruk stavmikser eller mos med det du har for hånden.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell poteter og grønnsaker. Kutt i grove biter og kok møre i vann. Slå av vannet. Kok opp 2/3 av smøret med melken.
Trinn 2
Hell smør og melk over grønnsakene og mos til en grov stappe. Bruk en stavmikser hvis du ønsker en finere konsistens. Smak til med salt og pepper og evt. muskat.
Trinn 3
Lag noen snitt i spekket på svinekotelettene og krydre med salt og pepper.
Trinn 4
Brun kotelettene godt på begge sider i 1/3 av smøret. La kjøttet hvile litt før servering.
Server gjerne med brokkoli og cherrytomater.