Souvlaki av sommerkoteletter
Gresk grillgris! Souvlaki er ekte gresk fast-food – svin på pinne. Herlig og lettvinn middelhavsmat, her servert med en annen favoritt fra Hellas – hjemmelaget tzatsiki.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg grillpinnene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Fyr opp grillen eller varm opp en grillpanne. Skjær vekk beinet fra kotelettene og kutt kjøttet i tykke strimler. Gni kjøttet inn med litt olivenolje, salt og pepper og tre det på grillpinnene. Stek grillspydene på grillen eller i varm panne i ca 5-8 min. Snu spydene under grillingen.
-
Trinn 2
Tzatsiki: Rasp halvparten av agurken(e) grovt, ha på litt salt og la agurken(e) renne av seg i et dørslag i ca. 10 minutter. Bland yoghurt med finhakket hvitløk og vend inn agurken(e). Tilsett litt olivenolje og smak til med sitron, salt og pepper.
-
Trinn 3
Salat: Bland resten av olivenoljen og oregano i en stor bolle og smak til med sitron, salt og pepper. Del tomatene i terninger, løk i skiver og resten av agurken(e) i biter og bland det inn i dressingen. Server grillspydene med salat og tzatsiki.
Gresk salat ? tilsett sorte oliven og fetaost.