Souvlaki av sommerkoteletter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Koteletter Souvlaki av sommerkoteletter

Souvlaki av sommerkoteletter

5.0 i snitt
Souvlaki av sommerkoteletter

Gresk grillgris! Souvlaki er ekte gresk fast-food – svin på pinne. Herlig og lettvinn middelhavsmat, her servert med en annen favoritt fra Hellas – hjemmelaget tzatsiki.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
1 pk
Sommerkoteletter - NB! Sesongvare
3 dl
Yoghurt naturell Tine
1 stk
Sitron
6 stk
Grillpinner
7 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg grillpinnene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Fyr opp grillen eller varm opp en grillpanne. Skjær vekk beinet fra kotelettene og kutt kjøttet i tykke strimler. Gni kjøttet inn med litt olivenolje, salt og pepper og tre det på grillpinnene. Stek grillspydene på grillen eller i varm panne i ca 5-8 min. Snu spydene under grillingen.

  2. Trinn 2

    Tzatsiki: Rasp halvparten av agurken(e) grovt, ha på litt salt og la agurken(e) renne av seg i et dørslag i ca. 10 minutter. Bland yoghurt med finhakket hvitløk og vend inn agurken(e). Tilsett litt olivenolje og smak til med sitron, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Salat: Bland resten av olivenoljen og oregano i en stor bolle og smak til med sitron, salt og pepper. Del tomatene i terninger, løk i skiver og resten av agurken(e) i biter og bland det inn i dressingen. Server grillspydene med salat og tzatsiki.

Gresk salat ? tilsett sorte oliven og fetaost.