Souvlaki av sommerkoteletter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Koteletter Souvlaki av sommerkoteletter

Souvlaki av sommerkoteletter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
179 planlagt
Souvlaki av sommerkoteletter

Gresk grillgris! Souvlaki er ekte gresk fast-food – svin på pinne. Herlig og lettvinn middelhavsmat, her servert med en annen favoritt fra Hellas – hjemmelaget tzatsiki.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Agurk
1 pk
Sommerkoteletter - NB! Sesongvare
3 dl
Yoghurt naturell Tine
1 stk
Sitron
6 stk
Grillpinner
7 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Legg grillpinnene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Fyr opp grillen eller varm opp en grillpanne. Skjær vekk beinet fra kotelettene og kutt kjøttet i tykke strimler. Gni kjøttet inn med litt olivenolje, salt og pepper og tre det på grillpinnene. Stek grillspydene på grillen eller i varm panne i ca 5-8 min. Snu spydene under grillingen.

Trinn 2

Tzatsiki: Rasp halvparten av agurken(e) grovt, ha på litt salt og la agurken(e) renne av seg i et dørslag i ca. 10 minutter. Bland yoghurt med finhakket hvitløk og vend inn agurken(e). Tilsett litt olivenolje og smak til med sitron, salt og pepper.

Trinn 3

Salat: Bland resten av olivenoljen og oregano i en stor bolle og smak til med sitron, salt og pepper. Del tomatene i terninger, løk i skiver og resten av agurken(e) i biter og bland det inn i dressingen. Server grillspydene med salat og tzatsiki.

Gresk salat ? tilsett sorte oliven og fetaost.