Hopp til innhold

Koteletter med søtpotet og chevre

1.5 i snitt
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
15 ingredienser
195 planlagt
Koteletter med søtpotet og chevre

Server de smakfulle franske sommerkoteletter med bakt søtpotet, som passer veldig godt sammen med deilig, frisk chevre.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Koteletter

1 pk
Franske sommerkoteletter

Bakt søtpotet med avokado og chevre

2 stk
Søtpotet
1 neve
Valnøtter
2 stk
Avokado
1 stk
Rød chili
2 stk
Tomater
4 stang
Vårløk
120 gr
Chevre
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing til bakt søtpotet

1 ss
Sesamolje
0.5 ts
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
0.5 stk
Sjalottløk
4 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Bakt søtpotet: Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

Trinn 2

Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver. Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

Trinn 3

Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Trinn 4

Grill kotelettene på direkte varme til de får en fin farge, ca. 2-3 min på hver side. Flytt kotelettene til indirekte varme, ta ned lokket og la ligge noen minutter til de er ferdigstekte.